misjonsforbundet

dnm-logo---kors.jpg

Bøle Misjonskirke er en del av trossamfunnet Misjonsforbundet.
Misjonsforbundet har i dag rundt 100 menigheter spredt over hele Norge med til sammen ca. 8500 voksne medlemmer. Ca 8000 er tilsluttet trossamfunnet (inklusive barn), de aller fleste øvrige er medlemmer i Den Norske Kirke.

Generalforsamlingen i 2009 vedtok å gå inn for Vekst 2020. Målene i denne visjonen er som følger;

Innen 2020 er målet et fordoblet Misjonsforbund. I praksis er det satt opp fem mål som uttrykker dette:

1. Planting av 20 menigheter de neste ti årene. 
2. Dobling av antall møtebesøkenede i menighetene.
 
3. Dobling av antall registrerte barn og ungdommer i menighetene. 
4. Dobling av antall personer i menighetenes smågrupper. 
5. Dobling av antall medarbeidere i menighetene. 

Mer om Vekst 2020 finner du her.

Misjonsforbundet feiret 125 år i 2009. Frikirkesamfunnet har sin opprinnelse fra vekkelsen med sokneprest Lammers i Skien i begynnelsen av 1850-årene. På grunn av et mer og mer avvikende syn på dåp, nattverd, konfirmasjon, menighetstukt og menighetsordning, forlot Lammers og mange med ham Den norske kirke (statskirken) og grunnla landets første frimenighet i Skien den 4. juli 1856.

Menighetene varierer i størrelse og er spredt over hele landet. Det meste av arbeidet foregår i menighetene: gudstjenester, møter, barnearbeid, korvirksomhet, ungdomsforeninger, speider og så videre. Misjonsforbundet er en enhetsbevegelse som vektlegger samarbeid med alle kirkesamfunn. Helt siden starten har mottoet vært "Guds barns enhet og menneskers frelse". Innen Misjonsforbundet er det frihet med hensyn til utmeldelse av statskirken, praktisering av barnedåp eller voksendåp og forståelse av nattverden.

Misjonsforbundet har en kongregasjonalistisk ordning, dvs. at hver menighet eller forening er selvstyrende. Menighetene og foreningene står i et fellesskap for å kunne løse felles oppgaver hjemme og ute i misjonslandene. Sammen driver vi arbeid i Kongo, Colombia, Kina og Sørøst-Asia. Vi står også sammen om vårt felles organ; Misjonsbladet. Det samme gjelder for Ansgar teologiske høyskole og Ansgar bibelskole som ligger på Hånes i Kristiansand. Her blir unge mennesker fra mange kirkesamfunn utrustet til tjeneste, enten på Ansgar Bibelskole eller på Ansgar Teologiske Høgskole. Fra starten av har Misjonsforbundet vært med i ledelsen av Finnerud gård, et behandlingshjem for rusmisbrukere.

Misjonsforbundet UNG er en egen organisasjon som satser på barne-, speider- og ungdomsarbeid. Det består av barn, tenåringer, ungdom og ledere i lokale grupper i hele landet. På landsbasis er ca 5.000 medlemmer fordelt på ca 160 lokallag.

Blant personer som har stått sentralt i Misjonsforbundets arbeid, nevnes grunnleggerne av Modum Bad Nervesanatorium, Gordon Johnsen, av Håpets Havn i Hong Kong, Annie Skau Berntsen, og av Sandom retreatsenter og Tomasgården, Edin Løvås.

<>
MTOTFLS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Neste fem


Misjonskirken er tilknyttet